söndag 30 augusti 2009

Fågeljakt med Trädskällare

Här hade det varit en Tjäder.

Jag fick följa med Bertil på fågeljakt med hans finnspets Ronja i lördags.
Det blev en sent innan vi kom iväg till skogen. Det tog tid innan vi hade fågelkontakt också. Första gången som Ronja skällde var intill ett hygge. Men inte fanns det någon fågel där inte.. Men det var tydligt att det hade varit fågel där tidigare på morgonen.
Vi gick vidare och Ronja sprang vidare och letade efter fågel. Plötsligt så skäller Ronja 5 skall framför oss och en tjäderhöna tar till flykten. Tjädern flyger över en myr så vi väljer att gå vidare tillbaka mot bilen därför Ronja började bli trött och vi var svettiga. Ingen lycka idag.. Men vi fick iallafall se fågel.


Ronja har börjar skälla, Men fågel hade flygit iväg.

På Söndagen fick Bertil skjuta en Tjädertupp för Ronja. Men då var förståss inte jag med..

fredag 28 augusti 2009

Hårte i Helgen,



Åker till Hårte nu. Möjligheter finns till både Fiske och Jakt, Lite osäkert just nu hur Jag gör. Det kan bli båda delarna.¨


Lördag kväll kommer det iallafall vara lungt då man ska kolla på alla Marschaller och äta Surströmming!

torsdag 27 augusti 2009

Eftermiddagen spenderades på Indalsälven




Fredde hade full koll när Harren nappade idag, Men ändå så lyckades vi tappa ca 50 fisk.. 16 stycken fick vi upp.

Efter Harr fisket så var vi in till Björn-Lennart och fick oss en God Kantarellmacka innan vi forsatte mot gränsen i jakten efter Laxen. Jag lyckades inte få någon, Men Fredde fick 1 iallafall. Henrik och Stefan lyckades att ta en varsin Lax.



Fredde, Lars (Utan fisk) och Stefan. Foto Henrik Larsson

Fredde nöjd och glad efter en fin Hona på ca 5500 g. Foto: Henrik Larsson

Stefan med en fin Hane. Foto: Henrik Larsson

Fint harrfiske igår

Henkes Lax
Igår så körde jag och Fredde harling efter Harr. Harren högg bra och vi lyckas få närmare 15 fiskar, varav 5 tog jag reda på. Hann även med lite Laxfiske senare på kvällen men ingen fisk för mig. Henrik Larsson lyckades få en arg Lax på 9,42 kg. Grattis! Även en till fisk kom upp som vägde 13500 g. Fredde lyckades även felkroka en precis innan mörkerfredningen startade, Sedan efter att den släpptes tillbaka var det bara att hoppa i båten igen och åka tillbaka till båtplatsen i mörkret.
Det blir ett nytt försök ikväll!



Henrik med Lax



Sälen hade varit på Laxen..

Tyvär inga bilder från Harrfisket, Regnade hela tiden så jag ville inte ta fram kameran.

onsdag 26 augusti 2009

Älgjakten på intågande!




Älgjakten börjar närma sig. Två kvällar på skjutbanan gav lite bilder.

Lite dålig bild, Men det är den där svarta figuren man ska skjuta på ..


Älgjägare som förbereder för skjutning.



Morbror Leif och Sivert Larsson väntar på sin tur

Jag var även och kollade på björnskytteträning för 1 vecka sedan. Fast jag tror då inte att det är skjutträningen som hjälper om man möter en i skogen...

Bilder från fiske i slutet av sommaren

Har inte haft tillgång till dator nu i mitten på Augusti. Men inget roligt har hänt heller. Mest misslyckade fisketuren som inte är värda att skriva om..
Några bilder bjuder jag på iallafall.


Förbannad blir jag när en fin öringshölja innehåller Mört!



En träeka som har haft sina bästa år..



Först kändes hugget som en Abborre, Sedan blev det tungt och det kändes som en gädda på 1,5 kilo. Tillsist så får jag se en Gädda på ca 6 kg. Men gäddan släpper och ut kommer denna Abborre.



En ikväll på Södra sidan i Hårte gav en hel del Abborrar på mete. Här är Christer med en liten Abborre.

onsdag 5 augusti 2009

Äntligen! Min Första Lax

Min första Lax, 7680 g

Natten mellan tisdag och onsdag åkte Jag och Fredde till Bergeforsen för att fiska Lax. Det blev fjärde gången för mig som jag fiskade Lax.
Lämpligt med folk och mulet och varmt väder.


Jag fick ett napp tidigt, Men den Laxen lossnade direkt efter en gungning. Antagligen felkrokad, men man vet aldrig. Sedan vid 24:00 så fick jag ett rejält trassel på spötoppen, och det blev ju inte bättre utav mörkret, Jag hade mobilen och lyste med. Flugan lossnade sedan när Jag skulle dra in linan. Det tog säkert 1 h innan jag kunde fiska igen. Det var då, på andra kastet som Laxen högg. Jag krokade den och sedan var det bara att försiktigt drilla in den. Drillningen gick bra och Fredde kunde ta upp den med håven och efter en kontroll var flugan satt så kunde Jag ta reda på Laxen. Den vägde 7680 g och var 90 cm.
Fredde fick en på 11140 g.

Fredde och Jag med varsin Lax.

tisdag 4 augusti 2009

Nytt försök på Lax inatt

Vid klockan 21:00 åker jag och Fredde till Bergeforsen.
Idag hoppas jag iallfall så känna en fisk på igen, Men som jag har märkt så är det svårt.
Återkommer med rapport imorgon.

måndag 3 augusti 2009

Första gången Laxfiske!

En Laxhane som har bitit fel fluga..
Denna helg (Fredag, Lördag, Söndag har jag fiskat Lax, Iallafall försökt lära mig de knepen och tekniken som krävs.
Nu såhär i efterhand känns det som om man har lärt sig mycket av det som krävs, förutom en sak, Drilla en lax.. Jag lyckades bara felkroka en Lax. Laxen hade bestämt sig, full fart tills det inte var många meter kvar på rullen. Då lossnade den och med in på flugan fick jag ett fjäll... Detta var på Fredagen. 4 fiskar togs upp denna natt och flera felkrokade släpptes tillbaka..
Lördagsnatten skulle kanske ge mig mer lycka? Men icke. Det blev inte någon napp idag heller. Jangler lyckades iallafall kroka en lax på 11,4 kg på småtimmarna. Tror att det var 7 fiskar som kom upp. Jag och Fredde blev utan.


Jangler med sin Lax på 11,4 kg som han fick på morgonen.

Söndagsnatten blev inte bättre den. Endast 1 fisk kom upp, Den vägde ca 3 kilo. Fredde och Jag gav upp tidigt vid klockan 01:00 för att fisket var för dåligt.
Nu ska jag vända tillbaka på tiden igen och inte sova halva dagen och vara uppe hela natten.. Tror att jag ska forsätta ge mig på småöringarna i Ån neröver Gnarp, De fiskarna är i lämplig storlek för mig..

Laxhona kring 12 kg.


Det vakade Lax mest hela tiden