söndag 30 januari 2011

Dagens Fritidspimpel

Det blev fritidspimpel i dag, tänkte ett tag åka på en kula i Matfors men valde lite avslappnande fiske istället. Och tur var väl det, vinnare på kulan blev Forsberg på ca 3,5 kg, Jens tvåa på 2,1 och Janne L kom trea på 1,5 kg.

Det var fint väder idag, men blåste lite väl mycket igen. Jag var ute ett par timmar och det nappade på bra till en början men dog av vid ett, fast det gick även då få fisk, men inte samma fart.
Jag fick ca 70 abborrar, alla släpptes tillbaka förutom tio matfiskar som jag tog reda på. Snittvikten låg kring 150 g.
En härlig dag på isen.

Någon som har koll på någon tävling nästa helg?

lördag 29 januari 2011

Blåsigt på Marmen

Det gick väl inge vidare idag, hade nog hamnat kring en 9 onde plats i Herrseniorklassen om jag hade deltagit där.Vinnaren hade drygt 7 kilo. Jens hade 4,4 kg typ, Jangler 3,5 kg och Fredde 3,3 kg ca.
Hade 3646 g, ca 80 fiskar, en bonus på ca 5 hekto.

I morgon blir det fritidsfiske! Skönt att kunna slappna av ute på isen.

Dagens första napp

Snorgärs
Published with Blogger-droid v1.6.5

Snart start

I dag är det Marmen som gäller. Fint väder, ca 3 grader. En hel del folk. Hoppas föret är bra.
Published with Blogger-droid v1.6.5

fredag 28 januari 2011

Pimpelfiske kommande helg



Eftersom temperaturen för helgen visar plusgrader så blir det pimpelfiske. I morgon är det Dm Serien på Marmen som gäller. Tror nog att det krävs 10 kg för att vinna men tanke på det fina vädret som de "varnar" för.¨
Jag har aldrig lyckats nå bra på Marmen, så det är väl dags nu.

På söndag så vet jag inte vad det blir för fiske men något kommer det säkerligen bli. Ett tag hade vi tanken på att åka ner på J-Pimpeln men intresset för det har svalnat så vi åker inte.

torsdag 27 januari 2011

Fiske eller jakt till helgen?


Det är frågan, ska man pimpla eller åka skidor. Om det blir varmare än 0 grader så är jakten borta pga det är dödens att ta träskidorna i skogen då. Går absolut inte att åka.

Det är Dm-4 på Marmen i Matfors på lördagen, och tror att Forsberg hade någon kula på Långsjön på söndagen. Det är alltid kul med pimpeltävling, men det är som vanligt svagt med motivation ibland såhär innan, men väl på isen så är det full fart.
Bestämmer mig i morgon hur det blir, men tror det lutar lite till att bli kvar här i stan och delta på pimpeltävlingarna.

onsdag 26 januari 2011

Toppjakt, Toppen Väder! Fågel i sikte!

Runt -13 och strålande sol, vilket underbart väder jag hade i skogen idag. Synd att det inte fanns en snöflinga på träden, så det blev mycket svårare att få syn på fåglarna och det lät förjävligt när man körde på skaren i gallringarna.
Jag åkte närmare två mil idag, 7 h 30 min blev det. Det var så fint ute, så jag åkte från ljusningen till skymningen.

Direkt när jag kommer till skogen så provskjuter jag bössan, drygt 5 cm högt men rakt i sidled. Skönt att veta hur det går när det är kall.
Det tar mindre än en timme innan jag får se någon misstänksamt i en tall, i en gallring. Jag greppar kikarn och för en gång skull så är det en Tjädertupp som sitter och sträcker på sig. Jag förstod att han hade upptänkt mig (Det lät så mycket på skaren) men jag började sakta med säkert ta av mig utrustningen.
Tjäder lämnar trädet men sätter sig på motsvarande sida av mig, i en bättre tall för mig. Jag gör mig redo för skott och när jag väl skjuter så flyger Tjädern glatt iväg, som vanligt typ.
Självförtroendet är verkligen inte så topp nu. Förstår inte hur det kunde bli bom idag, allt kändes bra och jag kramade av avtryckarn som alltid, osv.. MenMen, kul att man fick se fågel i alla fall.

Sedan på resten av den långa turen så fick jag se en Tjäder som kom flygande emot mig, men vände när han upptäckte mig. Såg även tre orrar, men borde verkligen ha sett fler, förstår inte vart de hade tagit vägen!

 






 
Skidföret var bra, men hade kunna varit bättre. Jag hade bra glid och for fram på snön. Men, det hade gärna fått varit närmare 1 dec snö på skaren, så man kunde ta sig fram ljudlöst. Även snö på träden hade underlättat! Detta var troligen sista dagen för mig på jakt efter fågel i vinter, nya tag till Hösten!


Tror även att jag fann Utterspår, ska kontrollera med en spårare i morgon.

tisdag 25 januari 2011

Toppjakt i morgon. Körkort!!

I morgon blir det en tur i skogen med skidorna. Det kommer att bli underbart att få åka en tur, har planerat att vara ute länge. Det kommer nog att vara ganska kallt, kanske -15, men det är inget som hindrar mig.
Tyvärr så är det ingen upplega, men det är som det är..
Har inte så väldigt höga förhoppningar, men självklart så ska jag hitta fågel!

I dag så tog jag körkortet också, riktigt skönt. Jag körde hit till Jättendal ikväll och kommer att köra hem i morgon kväll. Nu öppnar sig möjligheterna för mera jakt och fiske!
Published with Blogger-droid v1.6.5

söndag 23 januari 2011

Pimpeltävling Kyrksjön, Bergsjö. Resultat



Idag var det tre timmars pimpeltävling på Kyrksjön i Bergsjö. Jag hade en taktik som jag följde steg 1 och 2, men jag fastnade på ställe 2 tyvär. Det nappade hyfsat för mig där ett tag, hade något hål som jag fick ca 30 abborrar i men de var på tok för små. Jag träffade på några som hade börjat på ett annat ställe men de hade haft dåligt fiske, så jag beslutade mig för att stanna kvar. Eller jag blev "tvingad" eftersom jag fick 3 hyfsade hål på raken. Men vad hjälpte det då fisken var för liten. Jag fick ihop 153 abborrar på dessa tre timmar och det blev 3104 g. Alltså en snittivikt på ca 20 g..

Det positiva med dagens fiske var att jag fick träning på att få fisken att hugga, ta upp den för att sedan kroka av den osv. Det gick väldigt snabbt när jag hade passerat 100.
Jag fiskade med en mindre pirk och den "nya" trekroken Glow in the dark Lucifer stl 16. Det fungerade bra och det blev ibland riktigt ös i hålen.
Igår så gissade jag på att man skulle ha 6,5 kg för att vinna, och idag så hade högsta vikt 6,1 kg (veteranklassen Lars-Erik Johansson) och i Seniorklassen så vann Jocke Lennartsson på 4,8 kg.
Om jag redan igår visste vad som krävdes för att vinna, hur kunde jag då sitta och förlora med mina tre kilo.. Man lär sig alltid nya saker, och man gör alltid om misstagen...

Det var kanonföre på sjön. ca en decimeter snö endast! Underbart!

Resultat, Se å lyssna;




Kanonföre och bra väder

Deltagarna från Sundsvall denna dag.

Småfisk

Jag fick 153 fiskar och det blev drygt 3 kg. Det är folk som har fått 5 kilo i alla fall.
Published with Blogger-droid v1.6.5

Snart start på Kyrksjön

Vi är i alla fall sju från Sundsvall. - 6, moln och svag vind. Kan bli en bra dag detta. Enligt rykten så är det endast 1 dec snö på isen.
Published with Blogger-droid v1.6.5

lördag 22 januari 2011

Kyrsjön i morgon Söndag

Tur att det finns trevliga och duktiga fiskare som låter mig åka med söderut i morgon, rättare sagt till Bergsjö för att fiska på Kyrksjön.
Jag har varit med på den här tävlingen förut, året var 2009 och då var tävlingen i början av Februari. Jag var väldigt "ny" då på pimpelfisket och man var ju inte speciellt duktig. Tror att jag fick lite fisk, men som sagt så var man värdelös.


Jag har taktiken helt klar för i morgon och jag känner att jag har en god chans att knipa en placering i toppen. Jag vet ungefär vart Berga satt när han vann seniorklassen 2009 men jag vet inte vart veteranen som vann med tre kilo mer satt, han hade ca 7 kilo. Han måste ju haft bra fiske.
Jag tror att vinnaren måste ha 6,5 kg abborre i morgon.

Tävlingen pågår mellan 10.00 och 13.00, alltså bara tre timmar. Men sjön är liten så det räcker till.
Hoppas på roligt trekroksfiske i morgon!

Dm 3 Indalsälven

I dag hade vi verkligen kanonväder på isen. Föret var jättebra på vissa fläckar och i skoterspåren. Men det fanns ändå områden med grisföre (40 cm snö o blask).

Vi startade ett gäng på samma plats men det nappade dåligt. Jag drog mig neröver älven efter land och blev ensam där efter land.
Det nappade lite ibland men det var bara småfisk. Jag fiskade med AERO och blåmormyska hela tävlingen. Testade även trekrok men det gav inget.

Jag fick ihop 1764 g på mina 70 abborrar. Vinnaren hade ca 3,3 kilo, ( tror att Fredrik ö vann). Samuelsson kom 8a på ca 2,3 kilo och Jens hade 1,9 kg tror jag.
Det var väldigt jämt mellan 2,8 kg och 2 kg.


I morgon är det tävling i Bergsjö på Kyrksjön, jag är sugen på att åka dit men har nog ingen att åka med. Vi får väl se.
Published with Blogger-droid v1.6.5

Dags att gå

Kanonväder
Published with Blogger-droid v1.6.5

torsdag 20 januari 2011

Dm Serie 3 på Indalsälven kommande helg

På lördag är det dags igen att ta sig ut på isen och fiska i fyra timmar. Det är Västernorrlands Dm-serie 3 som går av stapeln på Indalsälven vid Bergeforsen. Förra årets Indviduella Dm hölls på samma område men skillnaden från ifjol är den att starten är flyttad. Ifjol fanns det mycket skoterspår på isen, så förmodligen är det lika i år och då kommer det nog bli lättgått längs land i dem.

Jag tycker inte så mycket om att fiska på sådana här vattendrag. Mest därför man förmodligen är helt körd i tävlingen om man tar ett snesteg åt fel håll. Det blir oftast långa avstånd för att hitta ofiskade områden längs stränderna. Men det är lika för alla och ska man bli en bra pimpelfiskare så är det viktigt att undvika dessa felsteg och aldrig ge upp.

Vinnare förra året, Anders Bergman

Förra årets Dm var som sagt på samma plats och då gick det bra för mig. Jag vann min klass Ähj och om jag hade tävlat i Senior-klassen så hade jag kommit på en 7 plats med vikten 3117 g.

Resultatlistor förra året    <---- Klicka på den, så kommer du till ett inlägg på min blogg från förra året.
Här finns en sammanfattning av den tävlingen.

tisdag 18 januari 2011

Inköp från Vimpirken. Min Trekrokslåda

Dessa nya trekrokar köpte jag av Ancarberg. Samlingsnamnet för dessa är "Glow In The Dark", alltså, de lyser i mörker. 

Har precis suttit och sorterat lite trekrokar. Slängt lite av det som bör slängas och snyggat till lite. I slutet av förra veckan så skickade jag iväg en beställning till Ancarbergs Vim Pirken och igår hade prylarna landat.
Tog mig tid och kolla lite för att kunna förbereda de nya grejjorna inför kommande tävlingar.

Detta Köpte jag;

3 st Viggen
3 st Tafslänk 3-pack
1 st Säkerhetshake Reva Snapper 10-pack
3 st Aero
En hel drös med panglänkar i olika längder.
Trekrok Alien 5 st i olika storlekar
Trekrok Lucifer 7 st i olika storlekar.
4 st Blåmormyskor (Ett måste)

Nu vet ni vad jag har inhandlat för att besegra er i vinter :) Eller, det krävs ju lite mer än bara rätt utrustning. Det är ju inte endast utrustningen som det sitter i om man ska vinna, men det kan vara till stor hjälp många gånger.


Dessa små snälla mormyskor är ett måste på Björköfjärden,  


Årets Trekrokssamling, Vad tycker du? Vilka/vilken är vinnaren i år?



Lite gott å blandat 

Här finns ett å annat

Jag har suttit på tävlingar och blivit förbannad på att "han där", bredvid mig får bra med fisk på sin tex röda trekrok, jag fiskar med min "gula" och får, men han får mer, jag vill byta trekrok men har inte den rätta färgen..

söndag 16 januari 2011

Flopp på sista jakten

Det blev inge jakt idag. Det snöade och blåste i morse så vi tog sovmorgon. Men framåt tio tiden så beslutade vi oss att ändå att ta en tur. Vi lämnade kusten och åkte drygt milen västerut för att slippa blåsten. Väl där så hade var det kanon väder, snö på träden osv... Men, vi han bara åka drygt 600 m. Då började det regna och det klibbade direkt fast under skidorna. Det var bara att ge upp och åka hem.
Nu får jag tacka fåglarna för denna säsong och göra nya försök till hösten.
Published with Blogger-droid v1.6.5

lördag 15 januari 2011

Toppfågeljakt, Tjäder!

Idag hade vi en väldigt fin dag i skogen. Det snöade lite lätt ibland och ibland kom solen fram. Imorse var det - 20 men det sjönk allt eftersom och nu är det ca - 10.
Det blev ca en mil idag. Skidföret var bra, lättåkt och det bar bra på snön.

Det tog tid innan vi fann någon fågel och när vi väl fann de så var det orrar väldigt långt bort. Bertil åkte mot de, men de flög innan han kom fram. Jag ställde mig och vänta på honom.
När jag står där och spanar så får jag syn på en liten svart fläck. Jag tar upp kikarn och tittar. Ser att det är något som inte stämmer. Men den svarta fläcken som är delvis skymd rör sig inte, jag flyttat mig både i sidled och åkte närmare, men lika oviss var jag ändå.
Jag började tro att det bara var en mörk fläck men då så fick jag se en rörelse och jag såg att det var en tjäder som satt en bit ner i tallen.

Det var "bara" att lägga sig ner och skjuta. Första skottet går men den sitter kvar. Jag laddar om och skjuter igen. Denna gång så flaxar den till och lämnar trädet, jag såg den flyga över en öppen yta innan den försvann från min synvinkel.

Jag och Bertil åker fram till trädet och konstaterar träff då vi finner flera fjädrar och dun. Vi finner även dun ute på den öppna ytan.
Sedan var det bara att börja leta i ungskogen, vi letade och letade. Vi åkte i bred genom området där den skulle vara i nästan två timmar. Men vi hittade den inte.. Det var absolut inte lätt att leta där då det var väldigt tätt på vissa platser.

Det går som vanligt bra för mig... Nya försök i morgon, sista chansen för i år för min del..

Det nya skyddet för kikarn fungerar utmärkt, köpte det på Norrländska. Jakt.se
Published with Blogger-droid v1.6.5

fredag 14 januari 2011

Ändrade planer, Toppfågeljakt i helgen

Nu har jag ändrat planerna för denna helg. Nu blir set Toppfågeljakt för sista gången denna säsong.
Det blir förmodligen jag och Bertil som skidar iväg i morgon bitti.
Published with Blogger-droid v1.6.5

Dm tävlingen i morgon flyttad

Tävlingen på kungsgårdsviken imorgon lördag är flyttad till söndag pga väderförhållande.. Bara att ladda om då :)
Published with Blogger-droid v1.6.5

Närmar sig tävling i Kramfors

Snart är det helg igen och denna helg så är den dm-serie igen. Det är den andra tävlingen i serien och det går av stappeln i Kramfors.
Förra året så var jag där på Slumpnappet, och det gick dåligt den gången. Jag fiskade med Klas och vi tog helt fel rutt tydligen. Det jag önskar är att det skulle vara varmt och skönt på lördag, men man får väl se när man väl har kommit dit. Förra lördagen såg det ju hyfsat ut när vi åkte till övik, men väl där så var det griskallt..
Published with Blogger-droid v1.6.5

lördag 8 januari 2011

Billsjösjön

Idag var det tävling på Billsjösjön. Jag hade laddat stadigt med gröt på morgonen.
Det var väldigt kallt vid starten, kring -17 och det var det hela dagen.
Jag började med att få en liten abborre i första hålet, men sedan fick det tungt. Gjorde en förflyttning efter en timme, och där kunde jag skramla ihop några abborrar. Jag började fiska med trekrok, men övergick till tafs tidigt.

Efter drygt 2 h och 45 min så packade jag ihop och gick in igen. Motivationen att sitta kvar ute på isen fanns inte då föret var så uselt, det var så kallt och jag var ensam i min klass, alltså blev jag 1 i Ähj.
Jag fick i alla fall 19 abborrar med en vikt på 649g, tror jag.

Janne Johansson vann på drygt tre kilo. Bäst i cfc blev Jens på en tredje plats, Fredde blev sexa på drygt 1 kilo. Därefter jag, Maria, Johan och Örjan, Jangler och Berga åkte hem utan fisk typ.

Nästa helg är det tävling igen, då är det i Kramfors.
Published with Blogger-droid v1.6.5