måndag 29 juli 2013

Fiske

Sommaren börjar ta slut och snart börjar jakten. Grävlingsjakten börjar den första augusti.
Jag och Morgan var ute på sjön häromdagen och vi fick bra med abborre. Största på 1060 g och 45 cm. Därefter två på 860 g och en på 760 g. Därefter månhs kring halvkilot.

söndag 14 juli 2013

Napp på nytt

Ikväll var det dags för Morgan och mig att göra ett försök på jakt efter Abborre. Det började lite trögt när vi inte hittade de men med 45 min kvar av fisketuren så hittade vi ett område som höll lite fiske. Jag toppade på 1090 g, därefter 700 g och mindre. Inget höjdarfiske men vi gick en över kilot även i dag, riktigt kul.

Dagens kilosfisk var 45 cm lång, saknas något hekto på den..


Published with Blogger-droid v2.0.4

fredag 12 juli 2013

48 cm Abborre

I går kväll så var jag och Morgan ute och fiskade Abborre igen. Betydligt sämre fiske idag men vi fick i alla fall 10 abborrar och två Gäddor. Vi hade även på en gädda som tog 3 hektos abborren som hade huggit på Jiggen innan.

Största abborren fick Morgan i dag på 48 cm, 1200 g. Fin fisk men den vägde för lite för att vara så lång. Nytt PB för Morgan också så att det var riktigt kul.


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 10 juli 2013

Jaktfilm Bröderna Bravader

I dag så ramlade det ner en jaktfilm i brevlådan. Bröderna Bravader, Räv och Mård. Den är 1h 47 minuter med inslag av jakt med stövare och terrier främst, men även träningsjakt på lodjur.

Intressant film som innehåller mycket jakt och många skottsekvenser.

Mycket jaktfilm för pengarna!


Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 8 juli 2013

Storabborrar

Jag och Morgan var på ett riktigt bra fiske efter Abborre igår. Vi fiskade endast med Jigg och vi fick nog upp 60 talet abborrar. Riktigt fin storlek, vi hade ingen våg men de längsta var 43, 42 och 40 cm.

Riktigt kul att vi fick flera runt kilot, synd att vågen var hemma..


Published with Blogger-droid v2.0.4

lördag 6 juli 2013

Kråkjakt

I går kväll så var jag och Henrik och förberedde inför dagens Kråkjakt. Uppstigning kl 03:30 för att vara ute i tid, innan kråkorna "vaknar". Upp med uven och sedan var det bara gömma sig i Hallonriset. Skulle tro att klockan var strax efter fem innan första Kråkan blev synlig och direkt så var det tre som snurrade runt Uven. Jag fick skottläge på den ena och sköt ned den.

Därefter så hade vi fyra chanser till och vi fick ned samtliga.

Totalt fem kråkor och för att vara första gången i år så får vi vara nöjd. Lyckades locka in flera av kråkorna med min Lockpipa, så att den fungerar bra.


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 4 juli 2013

Åtelkamera Ko & Kalv

Härligt att se en föryngring vid en Saltsten. En Ko och en Årskalv som har varit på besök vid saltstenen.


Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 1 juli 2013

Gäddfiske

Häromdagen så var jag och Erik ute en stund på sjön. Gäddor var inte riktig på taget men ett par stycken fick vi. På desto bättre humör var abborrarna men tyvärr ingen över 5 hekto, dock massor under 3 hekto.


Published with Blogger-droid v2.0.4