onsdag 28 oktober 2015

Älgjakt

Ännu en helg med älgjakt har passerat. För min del så blev det ingen toppenhelg precis. På lördagen så blev det ett kort släpp innan det var dags att koppla för att påbörja eftersök på en påskjuten kviga. Eftersöket gick bra och jag fann henne söt efter drygt 700 m. Skottet hade tagit långt bak.
På söndagen så blev det en långpromenad men utan att hitta någon älg tyvärr.
Totalt så blev det en två vuxna och två kalvar den här helgen.
Nya tag nästa helg!

Älgjaktsveckan 2015

De första fem älgjaktsdagarna har passerat och jaktlycka har varit god. 10 vuxna och fem kalvar har det blivit och det verkar finnas bra med älg. Jag har siktat på en älgko men som jag avstod skott på. Även Leif har sett en tjur som Jämthunden Tequila fick tag på. En hel del  synobserationer och spår visar på en hel del älg.
Tony fick skjuta skjuta Tjuren på bilden men även Roy och Esko har fått skjuta älg i våran grupp.
Nya tag till helgen igen.

fredag 23 oktober 2015

Rävjakt

Rävjakten fortsätter!
Greven tog upp den här räven förra torsdagen. Han valde att springa väg i ett par kilometer innan den kröp i gryt. In med Bosse i grytet och när Bosse bröt så kom även räven ut strax efteråt så jag kunde skjuta den. En fin hanräv på 8 kilo.

onsdag 7 oktober 2015

Bilder från sommaren och hösten

Efter ett långt blogguppehåll så tänkte jag börja blogga igen. Här kommer en sammanfattning från de senaste månaderna med en del bilder.
I våras så fick jag bland annat två fina gäddor på +10 kilo. I höst så har det blivit en hel del rävjakt med lyckade resultat.