tisdag 24 mars 2009

Blogg skapad! (Isfiske)

Då har Jag skapat en blogg som jag ska kunna dela med mig utav mina äventyr inom jakt och fiske.

IsFiske:
Jag har pimpelfiskat mer eller mindre under hela mitt liv. Det hela tog väl mest fart när min mor träffade Håkan Wiklander och vi började vara hemma hos honom i Långskog på några helger då och då. Där träffade jag på flera fiskade gubbar som jag fick vara med ute på Åmingen och fiska med. Det blev mer och mer pimplande på åmingen och snart så började jag angla också med gubbarna. Efter något mer år så började jag gå ut på sjön själv och fiska. Och fisk fick jag. Intresset blev bara större och större.
Första pimpeltävlingen som jag deltog på var på Åmingen som Långskogs Intresseförening annordnade. Det gick väl inte så bra för mig med det men det var roligt. Träffade Esa där på tävlingen och jag fick lite tips utav honom och jag fick köpa något tävlingspimpelspö av honom med pirk och trekrok. Nästa tävling för mig som blev var i Sörfors. Och då testade jag de nya sakerna första gången. Jag kan tänka mig att det måste ha sett roligt ut när jag kämpade mig igenom isen med mig Mora Spriral 125mm. Jag fick nog ihop lite fisk iallfall. Om jag inte minns helt fel så vann Peter Forsberg den tävlingen.
Sedan blev det inte så mycket mer tävlande för mig på ett långt tag. Fick inte reda på om det var några pimpeltävlingar och jag kunde inte åka med någon till tävlingarna.
Från den tävlingen och fram till 2009 så har jag bara fiskat på en pimpel tävling och det var på Åmingen 2008. Jag placerade mig på en 6 plats med en vikt alldeles under 3 kilo.
Jag har anglat efter gädda en hel del och har varit på flera olika sjöar, även angeltävlingar på Edebosjön och Hasselasjön. Förra året var väl det året som jag fick mest gädda och störst gädda. Fick flera gånger massor med gädda i Åmingen och det var just i Åmingen som jag fick den största också. 11 kilo och 120 cm lång.
Nu har jag tävlingspimplat nästan varje helg sedan den 17/1. Har haft turen att stöta ihop med Fredrik och restan av ligan så nu är det bara pimpelfiske som gäller. (Jag klagar inte)

Tävlingar som jag har besökt 2009:
Deltagit i Seniorklassen om inte annat är nämt.
Öjensjön mot Härnösand: 1200 g, 17 plats i senior klassen.

Viggesjön Väster om Matfors 0 g, (Fick inte ett napp, Otroligt.)

Kyrksjön i Bergsjö, (Fick lite fisk, men har inte en aning om vikt eller placering)

Norrfjärden vid Söderhamn. Fick 7 fiskar, Uselt väder.

Bäckfjärden i Övik. 431 g, 11 plats. Galet väder, 14 grader kallt och gräslig snöstorm!!

Dm på Armsjön, 2 deltagande i äldre herrjunior klassen och jag kom 2a. Usel vikt.

Simp Sm på Alnönappet. Fick Simpor och abborre. 701 g

Superpimpeln Marmen, Sista plats i Junior klassen, 503 g

Superpimpeln Björköfjärden, 8696 g, 3 i juniorklassen.

Superpimpeln Björköfjärden, 6622g, 3 i juniorklassen.

Superpimpel cupen: Kom trea i juniorklassen på 15318 g.

Lite eftermiddags träning på Stödesjön, 1920 g, 5 plats av 6 startande.

Borgsjön, 7615 g, 11 plats. Fick 2 abborrar över kilo.

Bybergspimpeln, Emil Sjöberg Competition FC 1529 g

Kommer att uppdatera med mer information på kommande fisketurer.

1 kommentar:

  1. Kämpa på emil.......du e våran pimpel kalv!

    SvaraRadera