måndag 7 december 2015

Rävjakt & Grytjakt

Nu har det blivit fyra dagars jakt med bra jobb av hundarna men sämre skytte. Torsdagen började dåligt då det frös på i ljusningen och vi fick inte upp något. Vi kollade istället ett gryt och där hann Bosse bara försvinna in i ett av hålen när räven kom ut genom ett annat och vi fick skjuta den.

Fredagen, som började med kraftigt snöfall men övergick i regn, gav en händelserik dag i skogen. Jag lyckades att skjuta bom fyra gånger på 3 olika rävar! Varav en gång var på drev och resten vid gryt. Jag hade 7 bomskott och Pella hade ett bomskott.
En speciell dag, som man tyvärr, kommer att minnas länge...

På lördagen så blev det lite hårt åt tassarna på morgonen så jag kollade ett gryt i Långskog istället. Räven var hemma och efter att ha lurat räven att vi hade gått därifrån så kom han ut och jag fick skjuta den. Därefter så släppte jag Smilla och hon drev tills det blev mörkt och jag kunde koppla henne på drevet.

Söndagen gav regnskurar tidigt på morgonen så några stövarsläpp kändes meningslösa. Istället så kollade vi gryt och även Morgan följde med. Flera gryt kollades men rävarna var inte hemma. I en lada var däremot två grävlingar hemma och vi fick skjuta de.

Nya tag imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar