I tisdagsnatt fick näten också ligga ute. Denna gången la vi längre in i fjärden för att slippa sjödyngan. På tre läggen fick vi ca 100 Abborrar. De större Abborrarna filéade vi och de mindre tog vi och rökte. Al användes som ved och granris som "rökgivare".
Abborrarna upphängda i röken
Christer hänger upp dem med jämt avstånd så de ej hänger för tätt
Efter ca 1,5h tittar vi till Abborrarna, de är inte riktigt klara ännu. Abborren röks i ca 60-65grader. Vid högre temperaturer kan de brännas och lossna från krokarna.
Efter rökningen är klar ska de saltas. I saltlaken får de ligga i 3-4h. Saltlaken består av ca 1kg salt som lösts upp i hetvatten.
Abborrarna upphängda i röken
Christer hänger upp dem med jämt avstånd så de ej hänger för tätt
Efter ca 1,5h tittar vi till Abborrarna, de är inte riktigt klara ännu. Abborren röks i ca 60-65grader. Vid högre temperaturer kan de brännas och lossna från krokarna.
Efter rökningen är klar ska de saltas. I saltlaken får de ligga i 3-4h. Saltlaken består av ca 1kg salt som lösts upp i hetvatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar