söndag 2 mars 2014

Lodjursjakten 2014

1 mars.

Lodjursjakten är i full gång och jag befinner mig uppe i Sollefteå och Kramfors kommun på jakt efter katterna. Jag håller främst till i Junsele men pga dålig före igår så åkte jag ned till Stefan och Ante i Lugnvik.
De hade turen att se en katt på morgonen som det kunde släppa på.
Efter lite strul med grävlingar, rävar och tamkatter så blev det ett fint drev med drev och gångstånd. Tillslut så lyckades Stefan ställa sig rätt i en brant och fick skjuta för Antes Clint och sin egen Finnstövare Bull.
Även Ante och jag fick se lodjuret men Stefan stod 60 m närmare och kunde skjuta ännu ett lodjur. Riktigt roligt när jakten lyckas.

I dag så har jag och ett par till varit här i Junsele och spårat många många mil utan resultat. Snön som kom mellan 2400 och 0800 ställde till det så äldre spår snöade över. Inget lodjur behagade att passera vägarna under morgontimmarna.

Fick höra tidigare i alla fall att Stefan fick skjuta ett Lodjur till, denna gången för finnstövaren Lynx, i Kramfors kommun.
Fick rapporter tidigare under dagen när de var ganska uppgiva men skam den som ger sig. Riktigt roligt och nu är tilldelningen på 3 lodjur i Kramfors kommun skjutna. Hörde att den tredje var skjuten för en finnstövare även den.

Nu återstår fyra lodjur i Västernorrland och de ska fällas i Sollefteå kommun och helst någon för oss.
Jakten fortsätter!

1 kommentar:

  1. ska skrämma bort vartenda lo djur där ni är så ni får åka hem tom hänta ,
    *s*

    SvaraRadera