söndag 1 november 2009

Älgjakt, Ståndskall på Mård.. (foto)

Mården tog skydd i trädet, Det svarta mitt i bilden, Bättre bild finns längst ner på inlägget.

Lördagens älgjakt kan sumeras på ett enkelt vis.

Första släppet: Hinner inte gå mer är 20 min innan det ekar hundskall i skogen. Vi sätter oss och väntar, Rapp slutar skälla och efter en stund hör jag något komma tassande mot oss. En mård. Mården får syn på oss och klättrar upp i ett träd. Han satt sig långt ut på en gren så jag kunde fotografera i lugn och ro tills vi gick vidare för nästa släpp.

Andra släppet: Vi har gått upp på en väg och hittar färska älgspår. Rapp vill iväg och vi släpper han. Hunder gör några krockar runt i ett berg för att sedan sätta fart bort från oss. Troligvis så var det älgen som han fick tag i. De rundande tjärnar och följde myrkanter. Men inte förbi någon passkytt. Hunden hamnade bland några hus tillslut så vi hämtade honom.

Tredje släppet: Vi han inte mer än släppa Rapp innan upptaget kom. Och det sprutade rådjur åt alla håll. Vi såg två stycken men det var förmodligen fler för Rapp sprang åt ett annat håll. Tröttsamt.

Fjärde och sista släppet så var Rapp iväg på en lång sökrunda utan resultat. Vi kopplade och dagens jakt var över.
Våran grupp sköt inte någon älg idag. Laget sköt 2 vuxna och 1 kalv.
Rapp var hallti frambenet efter jakten, han var i bråk med något i förra söndagen, kanske ett lodjur..


Söndagens jakt:

Eftersom Rapp var hallt så fick vi sitta på pass idag. Vi hade det spännande flera gånger då hunden var intill oss med djur. Men inget ville visa sig för oss. Ingen älg i våran grupp, laget sköt 1 kalv. Vi hade iallafall tur med vädret idag. Nya tag nästa helg då vi hoppas på att Rapp är återställd i benet.

En halloween bild från lördagen..


Ni ser tydligt hur ögonen lyser på mården uppe i trädet. Läskigt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar