söndag 21 november 2010

Helgens älgjakt


Eftersom bloggtelefonen är på lagning så bloggar jag nu, från datorn.
Lördagens jakt: Åke fick tag på älg med Troja ganska omgående efter att han hade släppt henne. Det bar av åt "fel" håll, rakt genom byn och för att sedan bli stopp efter en stund. Tre stycken älgar var det. Åke smög sig på ståndet, men väl framme gick det lös och en ko sprang förbi honom på 10 meter, antagligen så hade djuren delat på sig. (Endast kalvjakt)
Kon drog iväg och sedan blev det ståndskall igen, och Åke kunde hämta Troja vid 16:00, han såg då älgkon jaga Troja utmed en väg, så han kunde locka in henne.
Tula fick tag på de andra två älgarna med de drog ner över en Å, för att sedan passera järnvägen, och Hans kunde koppla henne. Jakten slut.

Dagens jakt: Nattens snö gjorde att det var enkelt att se färska spår efter älg, men det var dåligt med spåren.
Det var bara Bengt som fick tag på älg, två stycken som passerade Leifs bil på 30 m. Leif satt ca 400 m därifrån på ett annat pass.
Alltså gick det dåligt idag, men det ska ju göra det också ibland.

Eftersom älgjakten slutade tidigt så jag gick jag ut i skogen och letare orrtuppar och tjädertuppar, men det gick ju som vanligt dåligt. Såg endast två orrar som tog till flykten när jag kom klampande fram genom skogen, det blev faktiskt en riktigt lång tur.
Hittade en hel del älgspår som var gjorda i natt och rävspår. Men annars var det stendött i skogen.
Tur att man fick lite motion i alla fall, kan vara bra till pimpelsäsongen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar