onsdag 14 oktober 2009

5 dagars jakt, Hare, Fågel och 3 dagars Älgjakt!

Jag har summerat dessa fem dagar genom att skriva dag för dag. Missa inte bilderna längst ner.. På söndag kommer en ny uppdatering men mer älgjakt från kommande helg.

Lördag-Harjakt
Det blev harjakt på lördags morgonen. Det var jag, Leif, Sven, Morgan och Morgans Finnstövar valp Zebbe som är 6 månader. Zebbe är väldigt ung så man ska inte ha så stora förhoppningar att han ska få tag i någon hare. Det var mest pinnar och mossa som var intressant fortfarande. Men han gjorde några kortare sök, fast han kom tillbaka ganska fort.
Tommy hund kom drivade med hare till trakterna som vi var i och vi försökte få syn på haren så vi kunde visa Zebbe haren. Men icke, drevet går vidare och vi packade ihop
Om 2 månader hoppas jag att Zebbe har haft kontakt med hare iallafall..

Söndag-Fågeljakt med trädskällare
Vid 09.00 så följde jag med Bertil och jagade fågel men finnspetsen Ronja. Ingen fågelkontakt på den turen som vi gick.. Uselt..

Måndag:Älgjaktpremiär i Jättendals Viltvårdsområde.
Äntligen, Älgjakt! Det är 41 jägare i laget och vi har 15 vuxna och 15 kalvar på tilldelningen. Laget är uppdelat i 3 mindre grupper och jag följer med morbror i Lag 3.
Vi samlades på Jättendals skola klockan 06:30 för att diskutera den kommande jaktdagen. Det är 9 passkyttar och 4 hundförare i lag 3.Det är Åke, Bengt, Hans och Morbror Leif som är hundförare.
Jaktdagen började vid klockan 07:00 och vid 12:00 så hade vi jagat klart. Vi fick inte tag i någon älg, inte vad vi vet i allafall. Vårat lag sköt iallafall 2 tjurar. en 2 taggare och en 9 taggare. Lag 2 sköt en kalv och en tjur. Lag 1 sköt inget. Så totalt blev tre tjurar och en kalv denna premiär dag.

Tisdag-Älgjakt
Nytt område med nya älgar i. Samling som vanligt innan jakten och 45 min senare släppte vi Rapp. Vi hittade inget på den plats där vi trodde att det skulle finnas älgar, och Rapp sprang ner till byn så vi hämtade honom och släppte på ett nytt ställe.
Där ser vi direkt att Rapp känner lukten av något och han drar iväg ner mot en sjö, för att sedan springa i rask takt längs med sjön för att sedan vända och komma tillbaka till oss. Rådjur?Vi går upp för en bergknöl och jag tycker mig höra något som liknar ett skall uppifrån, jag tar fram gpsen och ser att hunden drar iväg, rakt mot passkytten Tony, det tar inte många sekunder till innan det smäller 3 gånger. Tony ringer till oss och säger att han har skjutit på en kviga. När han pratar med oss så ser han en till ko/kviga, han vet inte om det är den som han nyss sköt på men jag såg på gpsen att hunden hade stannat på ett annat ställe, så vi medelade detta så Tony kunde låta kvigan/kon gå vidare för den andra kvigan låg förmodligen där hunden var. Vi gick till Tony och sedan följde vi gpsen till platsen där Rapp var och där låg även kvigan.
Denna dag så fick även Åke skjuta en kalv för sin Hälleforsare Troja efter drygt tre timmars stånd på ko och kalv.
Vi i lag 3 sköt denna dag en kviga och en kalv, Lag 2 sköt två tjurar och 2 kalvar, Lag 1 blev utan.


Onsdag-Älgjakt
Denna dag gick det sämre för oss i lag 3. Vi fick tag på ett ensamt djur som gick ut ur området, Rapp skällde i fem minuter, men älgen ville inte stå och Rapp släppte och sprang tillbaka och letade reda på oss. Nästa släpp fick i tag på en råbock som vi fick se hoppande över ett hygge med Rapp tätt därefter. Dagen gick mot sitt slut och vi avslutade dessa första tre dagar med en nolla. Lag 2 sköt två tjurar idag och Lag 1 fick en kalv.

Nu blir det nya tag till helgen istället. Det blev totalt 5 kalvar, 1 kviga och 7 tjurar dessa tre dagar. Alla lagen ser väldigt mycket älg, så älg finns det. Väldigt många tjurar.

Osorterade bilder från dessa fem dagar:

Starkt folk i Lag 3,

Fika på Kungsgårsvallen

Jägare

I Lag 3 så bjuds det på köttsoppa!

Finaste tjuren under dessa tre dagar. Denna sköt lag 3 på måndagen

Även denna skjuten på lördagen, men aningen sämre horn...

Jämthunden Rapp! den som vi går med.

Samling på skjutbanan innan det är dags att ta fram älgarna ur skogen

Björnskit....

Tony väldigt nöjd efter att ha skjutit en kviga för Rapp på Tisdagen

Rapp och kvigan

Harjakten på lördagen, Sven och Leif, och finnstövaren Zebbe.


Tony, kvigan och Rapp

Fejjning som vi såg på måndagen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar