tisdag 19 mars 2013

Tävlingar i Påsk 2013






Det är snart bara en vecka kvar till att Påskens pimpeltävlingar börjar. Vi är som vanligt ett gäng från Klubben CFC som kommer att delta på pimpeltävlingarna i Jämtland. Vi kommer att bo i Hammerdal i år.
Planeringen är i full gång inför vilka tävlingar som vi ska delta på. Vissa dagar så finns det ju flera att välja på. Vi åker i alla fall upp på onsdagen och åker hem på måndag kväll igen, sex dagars fiske ska det bli.


Såhär ser vårat schema ut just nu. Kan säkert bli flera ändringar.

På onsdagskvällen den 27/3 så börjar vi på Björnsjön Kl, 1600-1900. Rolig sjö som alltid brukar leverera. Tyvärr så är påsken väldigt tidigt i år och det finns risk att fisket dör av tidigt. Det är fortfarande vintertid så att man tappar även en timme på det.. Kommer det att vara två timmars fiske ens?

Torsdagen så är det "mörttävling" på Raftsjön, Kl 1500-19-00. Hoppas att hela sjön är öppen i år så att det blir lite större ytor att fiska på.

 fredagen så är det dubbeltävling. Vi börjar på Viksfjärden 9-12 och sedan så är det Hammerdalssjön 14.30 - 17.30. Två roliga tävlingar det här också, hoppas bara att Hammerdalssjön visar en bättre sida än ifjol då det var riktigt trögt!

Lördagen kommer att spenderas på Gåxsjön, (Kakusåsen). 10.00-15.00. 5 timmars tävling. Segrarvikten var på ca 34 kilo i fjol.

Söndag. Vi är inte riktigt eniga än hur vi ska göra idag. På förmiddagen så är Vikinganappet 9-13. Stor tävling med många duktiga fiskare. Sedan så är det även en kvällstävling klockan 15.30-18.30. Dessa är ju i "Gällö" Ca 14 mil från Hammerdal där vi ska bo.
Närmare Hammerdal så är det en två timmars bytävling på en vik i Gåxsjön (Kakusåsen) och på kvällen är det Ottsjön 16:00 - 19:00.

Slutligen på måndagen så blir det nog en annan Gåxsjö, i Lövberga 09:00 - 13:00. Här har jag aldrig fiskat men enligt ryktet och resultatlistor så ska det vara bra fiske där också.

Om man letar lite i mitt arkiv under 2012 och april så finns summeringar efter varje tävling ifjol som vi deltog på.

Hoppas att vi ses på någon tävling i Påsk!

8 kommentarer:

  1. Näddu, på måndagen är det Storhamrasjön som gäller ;)

    Hae't Gött !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Den hade man hellre varit på men det blir lite mycket åt fel håll tyvärr...:/

      Radera
  2. Patrick E.Olsson20 mars 2013 kl. 19:03

    Vart letar man lämpligen upp tävlingarna som kommer vara under påsk? Vi åker upp ett gäng från Skaraborg, vi kmr bo i Strömsund till att börja med!

    Storm: Den där storhamrasjön kunde man allt leva med lite tips på, tror inte jag sett någon som haft bra fiske på den sjön så man måste vara helt fel ute.?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulriksforsarna har en kalender som de flesta tävlingarna i Strömsund/Hammerdal finns med på. www.ulriksforsarna.se/
      Dock så måste man läsa gästboken om man ska hitta info om den där 2½ timmarstävlingen på en liten vik av Gåxsjön.
      Tävlingarna som arrangeras runt Gällö brukar Sundsjöfiskarna ha information om. http://www.sundsjofiskarna.se/

      Det är bara att leta runt lite i olika kalendrar för att få fram information. Har inte hittat någon som har sammaställt på samma vis som mig så att jag fick leta på samma sätt. Dock så skrev jag bara ut tävlingarna som jag skall delta på.

      Radera
  3. Patrick E.Olsson20 mars 2013 kl. 20:11

    OK, bra sammanställning iaf. Hur är underlaget för tillfället, alltså hur mycket snö/is är det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inte en aning om hur det är där nu. Här efter kusten så är det bra före i alla fall. Fråga i Ulrikforsarnas gästbok eller skicka ett mail till Sanna.

      Radera
  4. Patrick !

    Öhh, Storhamrasjön..inte bra fiske ????

    Nåväl, segervikten ligger sällan under 10 kg. Förra året var segervikten 17,5 o rekordet är på 19,4 så...det är väl ganska bra !

    Tror på rekordfiske detta år då vi äntligen kan arrangera en vintertävling på sjön, alltså kanske inte vikter på 15-20 men jäkligt jämt under detta :-)

    Välkommen !

    SvaraRadera
  5. Patrick E.Olsson24 mars 2013 kl. 18:38

    STORM: vad menar du med vinterfiske?

    Hursomhelst så är det trevligt med stora tävlingar och den var av allt att döma väl anordnad!

    SvaraRadera