söndag 3 maj 2009

Gäddfiske med älgar i vattnet.



I fredags så var jag och Christer Ottosson iväg till Lunnsjön för att tjära träekan och fiska lite från en kanot som vi tog med oss till sjön.

Efter att vi hade tjärat en lång stund så hann vi ut och kast lite en stund.

På fjärde kastet för Christer så sitter det en gädda på. En gädda som visade sig bara bli större och större. Efter en lång kamp så lyckades jag ta gälgreppet på gäddan och ta in den i den vinglande kanoten. Snabbt så paddlade Christer iland för fotografering och vägning. (Det var lite för ostadigt i kanoten)


Vågen stannade på 6,5 kg och det är pb för Christer, Grattis, Bra start på säsongen för honom. Vi hann kasta lite till också med ingen mer gädda.

Dagen därpå, alltså lördagen, gjorde vi ett försök igen. Vi paddlade lång väg och fiskade av de bästa platserna. Men ingen fisk. Första fisken fick jag på kroken först när vi var längst ner på sjön. Gäddan vägde under kilot och släppte intill båten.

En stund senare så fick jag upp en gädda på ca 1,2 kg.





Sedan när det var dags för den långa paddlingen med kanoten till stranden på andra sidan sjön så fick vi se något som rörde sig ganska fort i vattnet. 3 stycken mörka saker som simmade från den norra sidan av sjön till den södra sidan av sjön. Det var inte några kanadagäss, Det måste vara något däggdjur tänkte vi. Vi paddlade väldigt fort mot djuren och en stund senare kunde vi konstatera att det var 3 stycken älgar som simmade över sjön. Ko med två kalvar.

Det var väl dessa älgar som räddade fisketuren för oss som förövrigt var väldigt usel då vi hade väldigt höga förhoppningar om storfiske..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar